Обратно към категорията

14 проекта в областите Ямбол и Сливен получават финансиране по програма "Чиста околна среда"

Добавено на: 13.04.2022 08:28
   

Седем проекта в област Ямбол ще бъдат финансирани по програма „Чиста околна среда“, научи 999 от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.
Пет от тях са за град Ямбол, един – в град Болярово и един в град Стралджа.
По програмата ще бъде финансиран проектът на община Ямбол за възстановяване на кът за отдих и игра на ул. „Граф Игнатиев“, в близост до Основно училище „Христо Смирненски“, стойността е 15 хиляди лева.
Одобрени са и проектите за създаване на екоателие за творчество на открито в неформална среда в двора на Гимназията по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“, за изграждане на еко кът и сензорна градина в ОУ „Николай Петрини“, за изграждане на открито пространство за детски мечти в ДГ „Пламъче“, както и и проектът на ДГ „Радост“ - „Радостта сред природата“. Общата им стойност е 29 500 лв.
Община Болярово ще получи по програма „Чиста околна среда“ около 15 хиляди лева за нова зона за отдих и спортни занимания – фитнес на открито до новото мултифункционално игрище в града.
Одобрено е финансиране в размер на около 7 400 лв. за проекта на ДГ „Мати Рубенова“ в Стралджа - „Децата в света на игрите и спорта на открито“.
В област Сливен също са одобрени общо 7 проекта. Те са за изграждане на спортни площадки в сливенските села Раково, Старо село, Чокоба, Ичера, детски кът в Трапоклово, проектът за игри и творчество на двора в ДГ „Слънчев ден“ в гр. Шивачево, и проектът на ДГ „Дъга“ - Котел“ за изграждане на детска площадка, Къща на знанието и екокът с билки и цветя.
Общо 341 проекта ще бъдат финансирани тази година по програма "Чиста околна среда", на обща стойност 3,5 млн. лева. От тях 103 са на детски градини, 103 са на училища и центрове за професионално обучение, а 135 са на общини и кметства, като са разпределени в цялата страна и не са цензурирани по политически признаци, съобщи във фейсбук-профила си министърът на околната среда и водите Борислав Сандов.
Проектните предложения тази година са изключително голям брой, което показва и добрия ефект на тази програма на МОСВ. Затова от министерството обмислят през следващата година да завишат значително тази програма и тя като минимум да се удвои, каза още Сандов.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!