Обратно към категорията

На 14 юни ще се провeде акция за безвъзмездно кръводаряване в ямболската болница

Добавено на: 11.06.2021 09:10
   

На 14 юни 2021г., по повод отбелязването на Световния ден на безвъзмездния кръводарител, за времето от 9.00ч. до 13.00ч., в Отделението по трансфузионна хематология /Кръвен център/ към МБАЛ "Св. Пантелеймон" - Ямбол ще се провeде акция за безвъзмездно кръводаряване. Инициативата е на БЧК – Ямбол и се осъществява съвместно с Отделението по трансфузионна хематология.

„Хората винаги имат нужда от кръв! Дори и по време на пандемия.“ – за втора поредна година, това е посланието, което обединява усилията ни, за да бъдат задоволени ежедневните потребности от кръв и кръвни съставки за нуждаещите се от кръвопреливане, следствие от тежки пътнотранспортни произшествия, спешни оперативни интервенции и други хронични заболявания.

Надяваме се кръводарителската акция да бъде подкрепена от видни личности и общественици на град Ямбол и областта, представители на местната власт и институциите.

Дарявайки кръв ще дадат пример на младите хора за хуманно отношение и съпричастност към нуждаещите се.

Напомняме, че всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години, за който няма медицинска забрана може да дарява кръв, като по този начин спасява човешки живот.

В същия ден, от 14.30ч., в зала „Юбилейна“ на Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол, на Тържествена церемония с Благодарствени грамоти ще бъдат отличени седем дългогодишни безвъзмездни кръводарители от област Ямбол, допринесли за популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване. На нея те ще имат възможност да споделят лични истории, подтикнали ги към решението да бъдат част от „семейството“ на безвъзмездните кръводарители.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!