Обратно към категорията

2 млн. лв. отпускат за кръгово кръстовище в Ямбол и път в Кабиле

Добавено на: 06.11.2021 13:12
Снимки: архив
   

Допълнителни трансфери за общините Ямбол и Тунджа са утвърдени с постановление на Министерския съвет от 4 ноември, съобщиха от областната администрация.

По предложение на министъра на финансите и благодарение на добрата работа и сътрудничество между местната и централната власт, община Ямбол ще получи 1 милион лева за изграждане на кръгово кръстовище на ул. „Д. Благоев“ и ул. „Ямболен“ до „ХЕС“, уточни за 999 областният управител Георги Чалъков. Още толкова ще получи община Тунджа за основен ремонт на път JAM2110/II-53/-Кабиле-Желю войвода/ІІІ-5305/ от км 1+000 до км 4+700/ връзка с АМ „Тракия“, става ясно от публикуваното вече на сайта на Министерския съвет постановление.

Припомняме, че още през 2012 г. собственици на фирми от индустриалната зона настояха с подписка пред общинската администрация за въвеждане на нова организация с изграждане на кръгово движение на кръстовището до „ХЕС“ ЕАД. Кръстовището на улиците „Д. Благоев” и „Ямболен” е едно от най-натоварените в града, особено сутрин и в късния следобед, когато започва и съответно приключва работното време на работещите в индустриалния квартал.

Този обект залегна и в програмата за управление на кмета Валентин Ревански веднага след встъпването му в длъжност през 2019 г.

Пътят през село Кабиле до детелината на магистралата пък отдавна се нуждае от основен ремонт. Състоянието му се влоши допълнително, след като трафикът беше пренасочен през селото, докато траеше ремонтът на пътя Ямбол-Крушаре.

С постановлението на Министерския съвет са отпуснати и 1 993 000 лв.по бюджета на община Тополовград за реконструкция на уличната мрежа в гр. Тополовград, с. Устрем и с. Срем.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!