Обратно към категорията

С 20 МЛН. ЛЕВА ПО-СКЪПИ ЩЕ СА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ТАЗИ ЕСЕН

   

С 20 МЛН. ЛЕВА ПО-СКЪПИ ЩЕ СА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ТАЗИ ЕСЕН

С 20 млн. лева повече ще струват местните избори тази есен в сравнение с вота преди 4 години.
 
Правителството одобри план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на първи и втори тур на вота за общински съветници и за кметове. Тя е на стойност 70 млн. и 700 хил. лева.
 
С одобрените близо 71 млн. лева ще се финансират подготовката на местния вот, отпечатването на избирателните списъци, изработването на изборните книжа и материали, отпечатването на бюлетините, логистичното осигуряване на  областните и общинските администрации, както и на администрациите на Министерския съвет.
 
Предвидени са и средства за провеждане на разяснителна кампания за организиране на места за гласуване в държавните училища, за възнаграждение на членовете на общинските и секционните избирателни комисии, както и за компютърна обработка на данните от гласуването.
 
През 2015 година правителството отпусна близо 51 млн. лева за местните избори за проведения заедно с тях референдум за въвеждане на електронно гласуване.

БНР

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 ИЗГУБЕНО ДОВЕРИЕ 30.08.2019 08:39

Какви са тия милиони за изборите само трошите излишни пари които могат да да бъдат използвани за нещо необходимо как не ви е срам!


Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!