Обратно към категорията

4 години затвор за мъж, причинил смъртта на 4-месечно бебе при катастрофа

Добавено на: 14.07.2022 11:37
   

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание 4 години „лишаване от свобода“ спрямо турският гражданин Д.К. Той е признат за виновен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на 4-месечно бебе, средна телесна повреда на друго дете, както и тежка и четири средни телесни повреди на майка им, настъпили сред катастрофа. Престъплението е осъществено на 13.10.2021 г. на околовръстен път на гр. Елхово, обл. Ямбол. То е квалифицирано по чл. 343, ал.3, б. „б“, вр. ал.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него полуремарке. Пострадалите се движили в лек автомобил, управляван от бащата на двете деца. Движението на двата автомобила в противоположните ленти на пътя се е реализирало при мокра асфалтова настилка, запазена, с ясно различима маркировка - прекъсната осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти.

Д.К. преминавал десен завой със скорост от 87 км/ч. Позволената скорост в тази част на пътния участък била 50 км/ч. Поради превишената скорост обвиняемият загубил управление на товарната композиция, която в края на завоя изцяло навлязла в лентата на насрещно движение. Така между двете превозни средства настъпил челен сблъсък, довел до смъртта на четиримесечно бебе, тежка и няколко средни телесни повреди на неговата майка, както и средна телесна повреда на двегодишно момче. От удара са настъпили и значителни материални щети, възлизащи на 91 649 лева.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното производство.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол е обжалвана пред Апелативен съд Бургас.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!