Обратно към категорията

43 от потребителите на Дом стари хора в Ямбол са с положителни PCR-тестове

Добавено на: 20.11.2020 15:26
   

43 от потребителите на Дом стари хора в Ямбол са с положителни PCR-тестове, съобщи директорът Петя Панайотова. Тя уточни, че няма промяна в състоянието им, повечето са безсимптомни, 30 са на антибиотична терапия с оплаквания за отпадналост и безапетитие, съобщава "Далник". Припомняме, че при изследването на всички 170 потребители с антиген тестове 68 бяха с положителен резултат. Вчера на всички бяха направени и PCR-тестове. От персонала е изследван само огняря и той е с отрицателен тест. Две възрастни жени, които са дали положителен антиген тест, още от сряда вечерта са настанени в ямболската болница, защото имат обострени придружаващи заболявания.

Директорът на Дома е издал заповед всички потребители да си стоят по стаите и да не се събират. Храната им също се доставя в стаите.

Само 3-4 от домувщите, които са се завърнали от отпуска и са с отрицателни проби, са поискали да се върнат по домовете си, останалите остават в Дома.

От община Ямбол са уверили директора на Дома, че при нужда две медицински сестри са изявили желание да им помогнат в обслужването на потребителите.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!