Обратно към категорията

5 отбора се престрашиха за състезанието по информационни технологии

Добавено на: 03.12.2019 08:14
   

5 отбора от 4 училища са подали на този етап заявки за състезанието по информационни технологии „Ямбол-влез в историята: Ямболските училища – някога и сега“, съобщи за 999 директорът на Общински детски комплекс – Ямбол Елица Главчева. Състезанието е за ученици от V – Х клас и ще се проведе на 4 декември от 14:00 часа в сградата на ОДК на ул. „Търговска” № 27. Заявки за участие са подали от основните училища „Николай Петрини“ и „Петко Рачов Славейков“, както и от гимназия „Васил Левски“ и професионалната гимназия по строителство „Кольо Фичето“.

В рамките на 100 минути всеки екип трябва да подготви мултимедиен проект върху поставената тема, който трябва да се запише на диск или флаш-памет.

Две са възможните теми, които ще бъдат изтеглени в ден на състезанието за учениците от 5 до 7 клас: „Начално училище „Р. Ив. Колесов“ – наследник на първото килийно училище в Ямбол“ или „Професионална гимназия по земеделие „Христо Ботев“ – основана през 1935 г. като Допълнително земеделско училище“.

Вариантите, които могат да се паднат на гимназистите, са свързани с ПГ „Васил Левски“ и ПТГ „Иван Райнов“ като наследници на Девическата и на Мъжката гимназии в Ямбол.

Снимка: архив на ОДК-Ямбол


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!