Обратно към категорията

на 8 октомври ще се чества 120-та годишнина от началото на организирано физкултурното движение в Ямбол

Добавено на: 05.10.2020 08:33
   

На 8 октомври, четвъртък, ще бъде кулминацията на събитията, посветени на 120-та годишнина от началото на организирано физкултурното движение в Ямбол.

В 15:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“ ще бъде тържествено открита музейната сбирка „Спортната слава на Ямбол“. Тя е изготвена от Регионален исторически музей-Ямбол, проследяваща историята на спорта в града от 1900 година. Посетителите могат да видят олимпийски медали, спортни отличия на изявени спортисти като проф. Петър Киров, Станка Златева, Баю Баев, Димитър Минчев, Тотка Петрова и други спортисти и треньори, прославили ямболския спорт.

Любителите на ямболския спорт ще могат да се запознаят с новоизлязлата книга  на Тоньо Дичев за ямболския спорт – „Славните ямболски спортисти“,  издадена със съдействието на Община Ямбол, ще се срещнат с едни от най-известните български спортисти  – Любо Ганев, Георги Глушков. Директорът на Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ – Ямбол Димитър Бечев ще представи библиографска справка с всички спортни издания на библиотеката, свързани с ямболския спорт.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!