Обратно към категорията

90% от пътищата в Ямболска област по републиканската мрежа са за ремонт

Добавено на: 10.06.2023 08:42
   

Над 90 процента от пътищата от републиканската мрежа на територията на Ямболска област се нуждаят от ремонт, заяви областният управител Георги Чалъков. Според него е необходим спешен ремонт и  на международния път към Граничен пункт Лесово.

В повечето участъци  републиканските пътища се нуждаят от основен ремонт, подчерта Чалъков. И в момента продължават процедурите по избора на фирма  изпълнител за текущ ремонт и поддържането на пътищата през следващите 5 години. Междувременно са определени участъците, които приоритетно трябва да се ремонтират още през тази година.

"Приоритетно това е пътят 1-7, който е за Лесово. Други участъци, които са предложени за ремонт са от село Тамарино до  границата с Областно пътно управление Бургас- това става една алтернатива на  автомагистрала "Тракия", друг участък, също невралгичен, това е свлачището, което се намира между селата Малък Манастир и Пчела. Друг участък е по който се извозват работниците за ТЕЦ "Марица -Изток" и мините."

Очаква се да бъде взето и решение за доизграждането на Южния обходен път на Ямбол, което ще облекчи тежкотоварния трафик в жилищните райони на града .


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!