Обратно към категорията

Ако няма оспорване, строителите влизат в "Новата" болница на Ямбол на 1 март

Добавено на: 03.02.2021 08:47
   

И двамата кандидата в обществената поръчка за доизграждането на т.нар. Нова болница в Ямбол са съобразили офертите си с отпуснатите от правителството средства за строителството. С около 4 хиляди по-малко е ценовото предложение на софийската фирма, с 26 240 лв. по-ниска от обявената прогнозна стойност от 21 999 960 лв. е офертата на несебърското дружество, стана ясно вчера следобяд, когато бяха отворени документите.

Равен брой – 50 точки, е оценката на комисията за двете фирми по техническите предложения.

Според изпълнителния директор на болницата д-р Рунков, ако няма обжалване на крайното решение на комисията, е съвсем реално доизграждането да започне още на 1 март.

Проблемът е в цената за авторския надзор, за която в момента ръководството на болницата води преговори да бъде свалена. Проблемна може да се окаже и поръчката за строителен надзор, тъй като една от фирмите е предложила съмнително ниска цена, каза още д-р Рунков.

Припомняме, че болничният комплекс се доизгражда повече от 40 години. През 2019 г. обществената поръчка беше прекратена, тъй като единственият кандидат беше поискал 10 милиона над осигурените от правителството средства. Сега вече се вижда някаква светлина този обект да бъде завършен и в областния град да има нов болничен комплекс. Следващата задача ще е той да бъде запълнен и от още добри специалисти. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Коментари

 

#1 Ел 04.02.2021 17:52

Очевидно никой не се интересува, че на пациентите ще им е трудно да стигнат до т. нар. нова болница, която е в полето.


Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!