Обратно към категорията

Алекс Драганова и четирима сливенски спортисти на световното по батут

Добавено на: 18.11.2021 09:10
Снимки: Алекс Драганова и нейната треньорка Теодора Димитрова
   

България ще участва с трима състезатели на Световното първенство по скокове на батут за мъже и жени в Баку (Азербайджан) от 18 до 21 ноември и с 21 спортисти в надпреварата при младежи, юноши и девойки от 25 до 28 ноември.

В младежкия състав е и Александрина Драганова от ямболския клуб „Енчо Керязов“. Тя получи награда за най-млад проспериращ състезател на Ямбол през 2018, а през 2020 г. стана трета в класацията за десетте най-добри спортисти на града. 

Алекс Драганова е възпитаник на клуб по скокове на батут "Енчо Керязов". Нейни лични треньори са Теодора Димитрова и Нина Недялкова.

В състава са също Кристина Стамова, Магдалена Кисьова и Пресиян Въндев от „Сини камъни“ - Сливен и Марияна Узунова от клуб„Шампион-скокове, батут, мини батут и пътека“ - Сливен.

15 комплекта медали ще бъдат раздадени на Световното първенство, първото голямо международно състезание след Олимпиадата. Общо 250 спортисти ще участват в четирите дисциплини - батут индивидуално мъже и жени, синхрони, двоен мини-батут и акробатична пътека.

Отборът проведе много сериозна подготовка. Десет дни бяха на лагер в Русе и Стара Загора - разделени на две групи, защото са общо 24 състезатели. Всички вече са в Баку, юношите продължават подготовката си в Азербайджан, защото тяхното състезание започва на 25 ноември, каза за БТА президентът на БФСкокове на батут Стоян Димитров.

"При мъже и жени очакваме класиране на полуфинали индивидуално и финал за синхрон, а при малките - успешно представяне", добави генералният секретар Мариела Стойчева.

Редица олимпийски и световни шампиони са заявили участие в шампионата. Сред тях са олимпийският шампион от Токио 2020 Иван Литвинович (Беларус) и медалистите Дилан Шмидт (Нова Зеландия) и Бриони Пейдж (Великобритания).

За България съдии ще бъдат Мариела Стойчева и Мария Вангелова, които имат най-високата категория - първа.

Старши треньор на тима е Мариана Макулова и с помощник Станислав Стоянов. Ръководител на делегацията е Стоян Димитров.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!