Обратно към категорията

Баскетболният "Тунджа" с ново ръководство

Добавено на: 08.01.2020 08:11
   

На провелото се на 6 януари Общо събрание членовете на БК Тунджа (Ямбол) избраха за председател на Управителния съвет на клуба Христо Стоянов Христов. Това съобщават от сайта на клуба. 

Новият председател от дълго време е трайно свързан с ямболския баскетбол. Като председател на секция "Баскетбол" към ДФС "Лъсков" той е в основата на първите големи успехи на клуба - трето място за купата на България и трето място на републиканско първенство. Тогава за старши треньор е назначен Симеон Варчев, а Георги Глушков започва своята славна кариера от зала "Диана". Христов е сред учредителите на БК Тунджа през 1993 година и непрекъснато е в Управителните съвети на клуба до май 2019.

Кандидатурата му за председател на УС бе представена лично от кмета на Ямбол Валентин Ревански.

Христо Христов представи и хората, с които ще работи в УС. Десетимата членове на УС избрани от Общото събрание са: Видьо Видев (Екобулпак), Георги Шевкенов (Аграрика), Диян Каяли (финансист), Здравко Златаров (бивш баскетболист на Ямбол, общински съветник Община Тунджа), Иван Петров (строителна фирма ИНКОМ), Иван Чолаков (дългогодишен треньор и шампион с Ямболгаз), Любомир Керемедчиев (бивш баскетболист и капитан на Ямбол, общински съветник в Община Ямбол), Панайот Балахуров (Star Productions), Станислав Говедаров (16 сезона играч на Ямбол) и Христо Добрев (създател на сайта yambolbasketball.com, дългогодишен администратор в клуба).

Възобновен бе и Контролният съвет на Клуба. В него влизат като председател Мария Тюфекчиева, както Елена Георгиева и Иван Драгоев.

Иван Чолаков отчете, че мъжката формация на клуба се представя трагично до момента, допълва сайтът http://www.yambolsport.net/. Христо Христов заяви, че  негов приоритет ще бъде създаването на стройна организация в клуба, както и подобряване на базата. Кметът на Ямбол Валентин Ревански, който е един от най-успешните ръководители на ямболския баскетбол сподели, че правилният път е да се направи отбор от предимно местни играчи, посочва още http://www.yambolsport.net/.  

Снимка: http://www.yambolbasketball.com/


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!