Обратно към категорията

БЧК - Ямбол продължава с професионалната психологическа помощ за нуждаещите се

Добавено на: 29.03.2021 12:05
   

Български Червен кръст – Ямбол продължава да предоставя безплатна и професионална психологическа помощ и консултиране на граждани, нуждаещи се от подкрепа, като през месец март 2021г. услугата е част от изпълнението на програма „Дейности в отговор на COVID – 19 в България“, Дейност 4 „Психосоциална подкрепа“. Основната цел е да се намали стреса, тревожността, натрупаните негативни емоции и в известна степен депресивни състояния, които довеждат до физически проявления и дискомфорт следствие на пандемичната обстановка и риск от разпространение на инфекцията и заразяване с COVID – 19.

Тази част от програмата се изпълнява от Областните организации на БЧК Благоевград, Добрич, Русе и Ямбол, като за Ямболската червенокръстка организация консултациите се провеждат от петима квалифицирани, добре обучени и високо мотивирани доброволци – психолози, които са членове Доброволния екип за работа при бедствия, аварии и кризи на БЧК – Ямбол.

Само за месец март 2021г. са проведени общо 50 професионални консултации и е оказана професионална помощ на 21 души, като се спазват всички въведени противоепидемични мерки.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!