Обратно към категорията

БЧК-Ямбол раздава хигиенни пакети на 3 700 преболедували Ковид 19

Добавено на: 26.05.2022 13:42
   

Българският Червен кръст продължава да оказва хуманитарна помощ и подкрепа на десетки хиляди хора, засегнати от пандемията. БЧК реализира мащабна програма с финансовата подкрепа, предоставена от Американската агенция за международно развитие (USAID) чрез Глобалния апел на Международната Федерация на Дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

В област Ямбол стартира предоставяне на лични хигиенни пакети на 3 700 социално слаби граждани, засегнати от COVID-19, по предварителна заявка от здравните медиатори към общините, както следва:

Община Бр. пакети
1 Тунджа 2 500
2 Ямбол 500
3 Стралджа 500
4 Болярово 200
Общо 3 700 пакета

Списъците на правоимащите лица са изготвени от здравни медиатори по общини, след което са съгласувани с Национална мрежа на здравните медиатори.

В област Ямбол хигиенните пакети се раздават с подкрепата на Национална мрежа на здравни медиатори, в лицето местните медиатори и щатни служители от Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол.

При раздаваното на хигиенните пакети здравните медиатори провеждат сесии за промоция на здравето и хигиената сред ромското население. Раздават се и информационни материали, свързани с промоцията на здравето.

Всеки пакет съдържа: сапун, шампоан, мокри кърпи, маска за лице, прах за пране,  дезинфектант, четка и паста за зъби.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!