Обратно към категорията

БЧК-Ямбол стартира обучението на кандидатите за водни спасители

Добавено на: 21.04.2023 09:02
   

На 18 април 2023г., с приемен изпит стартира обучението на кандидатите за водни спасители в квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове”, организиран от БЧК – Ямбол. Участниците демонстрираха плувни умения, съгласно регламентираните изпитни изисквания пред комисия в състав: Огнян Николов и Георги Димитров - инструктори по водно спасяване и Добриела Праматарова, специалист „Водноспасителна дейност“ в секретариата на Обл.С на БЧК-Ямбол.

В продължение на 65 учебни часа, общо 17 кандидати за водни спасители ще усвояват теоретични знания и практически умения, свързани с организацията на водноспасителната дейност, техники и тактики за спасяване със и без спасителни средства, първа помощ при воден инцидент.

Подготовката на кадрите ще се осъществява на плувния басейн в ЕГ „Васил Карагьозов” в Ямбол и учебната зала на Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол от високо квалифициран обучаващ екип – инструктори по водно спасяване и лекар – анестезиолог.

Обучението ще приключи със заключителен изпит, като всички кандидати, успели да покрият заключителните изпитни нормативи, ще получат сертификати за завършен курс, даващ им право да работят като водни спасители на плувни басейни и водни паркове не само в България, но и във всяка страна – член на Европейския съюз.

Предстои организирането на приемен изпит за кандидати, желаещи да придобият квалификация за „Воден спасител на открити водни площи и море“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!