Обратно към категорията

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ И В ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ ЗАРАДИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ

   

БЕДСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ И В ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ ЗАРАДИ ЧУМАТА ПО СВИНЕТЕ

Областният управител Мирослав Петров обяви бедствено положение в област Плевен във връзка с африканската чума по свинете в частни стопанства в общините Гулянци, Никопол, Левски и Белене. 
Разпоредено е органите на Областната дирекция за безопасност на храните да организират цялостната дейност по координация, взаимодействие и изпълнение на дейностите, свързани с евтаназиране на животните в засегнатите зони.
 
Полицията трябва да охранява всички входно-изходни пътища на населените места, където има регистрирани огнища на зараза. Областният управител разпорежда кметовете на населените места в област Плевен да оказват пълно съдействие.
 
В хода на провежданите действия, при необходимост, да бъдат използвани човешки ресурси и техника на Министерство на отбраната и военните формирования на територията на общините на област Плевен. При изпълнението на дейностите да се вземат всички необходими мерки за опазване здравето и живота на участниците в тях като се провеждат нужните инструктажи.
 
Бедственото положение влиза в сила от днес, 24 юли, и ще продължи до 31 юли 2019 година, като срокът при необходимост може да бъде удължен.
БНР

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!