Обратно към категорията

Безработен отнесе условна присъда и глоба за кражба на ток

Добавено на: 07.01.2021 16:39
   

Мъж от тунджанското село Завой се сдоби с нова присъда и с глоба, след като се е присъединил самоволно към електропреносната мрежа, научи 999. В къщата му нямало ток от много години. На 5 септември 2020 г. обаче служители на електродружество и полицаи установили, че не само в двете стаи свети, но работел и телевизор. За електричество, обаче, собственикът не плащал, защото сам прикачил мостов проводник към проводника между уличните стълбове. Като видял проверяващите, се опитал да откачи кабела, но бил възпрепятстван от полицаите.

Не само електропреносното дружество обаче ощетил, а и община Тунджа, която, за да възстанови електрозахранването в селото впоследствие е трябвало да плати 640 лв. за доставка, полагане на опъваемата клема и транспорт. Сега мъжът е осъден да възстанови щетите на общината.

Освен това е осъден да възстанови и 328 лв. на МВР. Наложена му е и глоба от 800 лв.

Законът предвижда за подобни престъпления затвор до 5 години и глоба до 15 000 лв., но той и в момента е безработен и едва ли би платил и парите, на които са го осъдили. От затвора се измъкна, защото е осъждан преди време, но е реабилитиран, а според експертизата е ползвал неправомерно електричество не повече от 4 дни за по 3 часа, освен това е направил пълни самопризнания. Затова Районният съд му наложи 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен срок


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!