Обратно към категорията

Благословиха лозята край Болярово

Добавено на: 14.02.2022 16:50
   

Архиерейският наместник на Тополовградската духовна околия  ставрофорен иконом Николай Клюнков благослови лозята край Болярово на днешния 14 февруари преди традиционния ритуал по зарязване в деня на Свети Трифон Зарезан. И тази година празникът бе организиран от Община Болярово и Народно читалище „Възраждане-1912“. За цар на лозята кметът на община Болярово Христо Христо коронова Иван Апостолов.

2825 дка лозови насаждения се отглеждат от земеделски производители в землището на гр. Болярово и село Стефан Караджово, 680 дка се стопанисват от частни лица. От гроздето, отглеждано в масива в Болярово, е произведено тероарното вино Каберне Совиньон 2015, с което ямболската изба спечели златен медал от престижния конкурс Vinalies Internationales в Париж, припомни кметът Христо Христов. Той пожела богата реколта и здраве на всички производители, както и любов в семействата им.

След ритуалното зарязване на лозята се проведе и традиционния конкурс за най-добро домашно вино. Атанас Маринов взе наградата за първо място при черното вино. Председателят на Общинския съвет Атанас Дженков получи две награди – първо място при белите вина и второ място при черните. С две награди е и Стоян Петков от Крайново – трето място при черните и второ място при белите вина. Третото място при белите вина е за Стоян Станков от Воден. Първенството при розето бе определено за Иван Ставрев, а второто и третото място заеха Димитър Ненов от Крайново и Янчо Апостолов от Шарково.

Кметът Христо Христов връчи и специална грамота за най-добър дегустатор и благодарност за активно участие в обществения живот на общината на Георги Ставрев с пожелание за щастие и любов в семейството му.  

 


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Социални работници разнасят храна и лекарства на възрастните по домовете им
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!