Обратно към категорията

БМЧК-Ямбол с демонстрация по оказване на първа помощ по време на Международен младежки фестивал „Тунджа-творчество и иновации”

Добавено на: 18.10.2022 13:15
   

Доброволци от БМЧК-Ямбол направиха публична демонстрация по оказване на първа помощ по време на Международен младежки фестивал „Тунджа-творчество и иновации” 2022г., организиран от Община Тунджа. Фестивалът се проведе в с. Безмер, в него участваха представители от младежки неправителствени организации, доброволци на БМЧК, представители на спортни клубове, читалища, гости от чужбина и медии.

Доброволците от БМЧК направиха демонстрация на техника за спасяване върху манекен на пострадал в безсъзнание с нарушено дишане и кръвообръщение-Кардио-пулмонална ресусцитация, след като са освободени дихателните пътища. Доброволците представиха последователността на действията и стъпките, когато имаме човек в безсъзнание, липса на дишане и липса на кръвообръщение-установяване степента на съзнание на пациента, осигуряване на проходими въздушни пътища, проверка за наличие на дишане, обдишване, извънгръдни притискания на сърцето и др. Демонстрацията предизвика интерес сред младежите, които изразиха желание да се докоснат до учебния манекен и се опитаха да повторят стъпките на спасяването.

По време на провеждане на младежки фестивал, доброволците на БМЧК се включиха в благотворителна инициатива, посетиха домовете на самотно живеещи възрастни хора, за да им предоставят топла храна. Благотворителната инициатива е изцяло в контекста на политиката на община „Тунджа” да бъдат подпомагани нуждаещите се хора, точно и навреме.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!