Обратно към категорията

БМЧК-Ямбол с празник по повод 1 юни - Ден на детето

Добавено на: 02.06.2023 11:38
   

Доброволци от Българския младежки Червен кръст – Ямбол организираха празник по повод 1 юни - Ден на детето. Празникът се проведе в облагородено младежко пространство попроект „Space to create”, където бяха обособени четири забавни къта за децата.

В първият кът „Панаир на Хелфи“ - децата се запознаха с приятелите на Хелфи, оцветяваха и рисуваха заедно. На вторият кът „ Хелфи ми помага“- доброволците демонстрираха уменията си за оказване на първа долекарска помощ пред децата, свързани с обработване на рани, видове превръзки, обездвижване на крайници и т.н.

В „Арт ателиетата“, доброволците рисуваха върху лицата на децата, любими герои, заедно със забавния клоун. Всяко дете имаше възможност да завърти „Шарено колело“, налепено с любими на децата приказни и филмови герои от „Замръзналото кралство“, „Маша и Мечокът“, „Супермен“, „Батман“, след което получаваха стикер за оцветяване. Най-голям интерес предизвикаха забавните игри „Шах” и „Дама“ в които доброволците се забавляваха заедно с малчуганите.

Отделено беше време и за темата „Екология“, където децата се учиха как да събират разделно отпадъци в цветни кошове – жълт, зелен и син.

Победителите в игрите получиха награди, а всички участници в празника получиха и подаръци.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!