Обратно към категорията

В Болярово отбелязаха Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

Добавено на: 30.11.2019 09:25
   

Първи декември е Световният ден за борба със СПИН. За първи път този ден е отбелязан през 1988 година. Тогава Световната здравна организация, в стремежа си да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ/СПИН и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ, обявява 1-ви декември за Световен ден за борба със СПИН.

В СУ“Д-р П. Берон“ гр. Болярово този ден се отбелязва ежегодно. Тази година ученици, членуващи в БМЧК, разработиха презентация под ръководството на мед. специалист в училище Янко Анев и преподавателят по биология Събина Тодорова. Презентацията представиха пред своите съученици от 5 до 12 клас. Запознаха ги с начините за предаване на ХИВ, вероятността от зараза, какво е ХИВ и СПИН, симптомите на СПИН, начините за предпазване от болестта.

Присъстващите ученици получиха информационни брошури и разбраха как може човек да разбере дали е ХИВ - серопозитивен, защо е необходимо да се изследва и къде може да направи това. Във фоайето на училището бе изложено табло с материали по темата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!