Обратно към категорията

И в Болярово отбелязаха тържествено Националния ни празник

Добавено на: 03.03.2021 08:36
   

И в Болярово отбелязаха с тържествен ритуал 143-тата годишнина от Освобождението на България. Пламенен рецитал представиха учениците от Средно училище „Д-р Петър Берон“.

В приветственото си слово кметът на общината Христо Христов припомни фактите фактите, свързани с Освободителната за България Руско-турска война: 11000 убити, ранени и безследно изчезнали само на Шипка и в полето при Шейново, над 9000 замръзнали и заболели по време на Зимното Шипченско стоене, още десетки хиляди загинали в сраженията между хайдушките чети и османските потери десетилетия наред преди Шипченската епопея. 

„На днешния ден сме длъжни да изразим отново почит и уважение на стотици герои и от нашата община, пролели кръвта си за освобождението на България - на братята Пехливанови от Болярово, на големия родолюбец и Бунтар-дядо Никола Узуна от Ст.Караджово, на участниците в странджанската буна край Краставия кладенец в Ст.Караджово и на  много други родолюбци, борили се за свободата на България“, каза още кметът Христо Христов и призова: „Нека надеждите и подвигът на нашите предци ни зареждат с вяра, самочувствие и вдъхновение, че с решителност и отговорност, с духовност и образование ще покоряваме върха на общия ни идеал за чиста, свята и свободна България, която трябва да пазим и обичаме!“.

Венци и цветя пред паметника на загиналите във войните боляровци поднесоха кметът на общината Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева, Общински съвет Болярово, Общинските съвети на БСП и на ГЕРБ, представителите на МВР и на гранична полиция, представители на училищата и детската градина, десетки граждани.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!