Обратно към категорията

В Болярово провеждат кампания за безопасен Интернет

Добавено на: 08.04.2020 15:47
   

Принудителното преминаване към масово дистанционно обучение и увеличеното използване на интернет доведе в последните седмици до значително нарастване на сигналите за инциденти с деца онлайн в цялата страна, предупреждава Любослав Ценов от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Болярово.

Комисията провежда информационна кампания сред ученици и родители, като е изготвен и плакат с ясни послания, посветени на различните рискове в интернет и начините за тяхното предотвратяване и реакция.

За редица сигнали - от тормоз между децата или към учители до педофилски посегателства, алармират и от Националния център за безопасен интернет.

Националният център за безопасен интернет, от който Асоциация „Родители“ е част, предлага 30-минутен видеофилм, базиран на 14 кратки видео материали, които учителите могат да включат като част от дистанционната работа с учениците в часа на класа или в други часове, както и да ги използват в комуникацията с родителите, за да привлекат вниманието им към участието на родителите в онлайн живота на децата нуждата от разговори по тези теми. Видеофилмът се намира на адрес: https://youtu.be/bQy-DM56_NM.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Състоянието на малкия Виктор от Кабиле значително се подобрява
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!