Обратно към категорията

Болярово със Стратегия за общинските имоти до 2023 г.

Добавено на: 10.12.2019 11:56
   

Стратегия за управление на общинската собственост за периода до 2023 г. беше утвърдена от Общински съвет-Болярово.

Към ноември 2019 г. в община Болярово има съставени 7102 акта за общинска собственост. От тях, след извършване на разпоредителни действия, преактуване и отписване от актовите книги на общинските имоти, Общината е реален собственик на 6 919 имота.

Все още съществуват и свободни общински терени във всички населени места на общината, за които няма образувани поземлени имоти по действащите кадастрални планове, поради което същите не са били актувани. След приемането на новите кадастралните карти за тези терени вече ще могат да бъдат съставени актове за общинска собственост, отбелязват от общинската администрация.

Приходите от отдаване под наем на незастроени и застроени нежилищни имоти за 2019 г. са около 9000 лв., приходите от наеми на общински жилища са в размер на 11 500 лв. 500 хиляди лева са приходите от 399 действащи арендни и наемни договори за общински земеделски имоти с обща площ над 50 хиляди дка.

Съгласно решение на Общински съвет-Болярово са предоставени под наем към настоящия момент 46 от общо 92 общински язовира, приходите от договорите годишно възлизат на 16 000 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!