Обратно към категорията

"България на регионите" взе балотажите в осем села от областта

Добавено на: 06.11.2023 10:49
   

Широката местна коалиция "България на регионите" печели балотажите за кметове на кметства в осем населени места от областта. На втори тур бяха избрани кметовете в 14 населени места в общините Тунджа, Елхово, Стралджа и Болярово.

Три гласа повече (242 : 239) решиха вота за кмет на Ботево. Новият кмет на селото ще бъде Татяна Йовчева (България на регионите), която поема поста от Георги Танев (БСП). Димо Стоянов от широката местна коалиция надделява в Генерал Тошево със 103 гласа срещу 89 за Иван Николов (БСП). Седем гласа повече (200 : 193) за Татяна Йовчева (България на регионите) пред Дяко Дяков (ГЕРБ) означават кметско място в Дражево. В Завой победител е Димитър Димитров (България на регионите) с 54.18% срещу 45.25% за Румяна Тодорова (ГЕРБ). „България на регионите“ ще има кмет и в Калчево – Митко Димитров (196 гласа) печели срещу Петранка Георгиева от БСП (163). Иван Иванов (ГЕРБ) печели балотажа в Маломир с 50.37% срещу 47.38 за Димитър Иванов от широката местна коалиция. Кмет на Ханово ще бъде Петя Йорданова (България на регионите) с девет гласа разлика пред Павлинка Георгиева (БСП).

Победителите в балотажите за кметове на кметства в Община Елхово: Тодор Тодоров (БСП ) в село Пчела – 52.97%, Стефан Пеев (ГЕРБ) в Мелница – 55.56% и в Лесово – нов мандат за Димитър Бившев (БСП) с 53.15 на сто от гласовете.

В стралджанското село Зимница във втория тур на местния вот за кмет на кметство победител е Цони Цонев от Коалиция „България на регионите“ с 381 гласа срещу 230 за Ваня Иванова (БСП за България). В Лозенец печели Калудка Караколева - Коалиция „България на регионите“ с 55.59% срещу 42.43 на сто за Денчо Денчев (БСДП).

В община Болярово балотажи за кмет на кметство се проведоха в неделя в две населени места. Димо Рекалов от „Възраждане“ е новият кмет на Голямо Крушево. Той печели със 70 срещу 61 гласа за Костадин Иванов (БСП за България). В Попово Ангел Апостолов от БСП изпреварва със седем гласа (75 : 68) Димитринка Моллова (Възраждане).


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!