Обратно към категорията

Чатбот на сайта на Община Ямбол отговаря на въпроси на граждани за коронавируса

Добавено на: 06.04.2020 17:51
   

Община Ямбол е една от малкото общини в България, в чийто сайт е активно чатбот приложение, което отговаря на въпроси на граждани за коронавируса. С негова помощ можем да си направим виртуален медицински преглед сами вкъщи.

Въпросната система, каквато е чатботът отговаря веднага, по всяко време на денонощието. Не изисква хора, които общината или държавата трябва да наеме. Това е една много удобна и полезна опция, от която могат да се възползват всички граждани на Община Ямбол, особено сега, когато телефон 112 е претоварен от хора, които искат информация за това какво да правят в тази ситуация.

В най-натоварените часове "Скили" отговаря едновременно на над 40 души. За разлика от други подобни онлайн приложения, чатботът отговаря и на конкретни въпроси. А всеки отговор е съобразен с официалната налична информация за COVID-19 от Световната здравна организация и българското Министерство на здравеопазването.

Интересното е, че когато зададеш един въпрос и получиш отговор, веднага получаваш и няколко варианта да допълниш информацията. Да речем, към хранителните режими, получаваш възможност за допълнителна информация за имуностимуланти, както и лекарства, които засилват имунната защита. Посочено е и кои медикаменти са подходящи за засилване на имунитета.

Чатботът дава насоки и за симптомите на коронавируса, за тестовете, които всеки може да си направи и дори информация за това къде са местните полицейски КПП-та и как може да се плати сметка в съответното населено място.

Конкретно на гражданите на Ямбол „Скили“ ще отговоря на често задавани въпроси – къде могат да получат подробности за новия вирус, как могат да подадат сигнал за лица, които нарушават наложената им карантина, към кого да се обърнат за психологична помощ или да получат консултация по въпроси, свързани с карантината, как да се включат като доброволци или да дарят средства за борба с коронавирус в Ямбол, да разберат докога е отменено действието на платената „Синя зона“ на територията на община Ямбол.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!