Обратно към категорията

Честит Никулден!

Добавено на: 06.12.2019 07:34
   

Никулден е! Традицията повелява…. да празнуваме! Свети Николай Мириклийски Чудотворец е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на банкерите, търговците, на семейството и рода. 

Ден е и на дарителя и не случайно точно днес в Ямбол дават старт на две благотворителни инициативи.

В 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов“ ще открият събирането на дарения за болни деца и младежи чрез станалата вече традиционна кампания "Подай ръка-спаси живот!". Самите деца на Ямбол вече се включиха в нея като изпратиха 794 рисунки за конкурса на тема „Коледа“. Най-добрите от тях са отпечатани на коледни картички. Сега е времето и възрастните да се включат като купят тези картички, за да попълнят фонда за болните деца и младежи.

Освен това разсадник „Нановски“ прави дарение за озеленяване на училище и детска градина в Ямбол. Кои ще бъдат те, ще стане ясно отново тази вечер в художествената галерия, когато ще бъде изтеглена и томболата.

Ще празнуват и в Сливен. В 17.30 ще грейнат светлините на коледната елха, с празнична програма, разбира се.

7 църковни храма в сливенската епархия днес имат храмов празник. Сред тях са „Свети Николай Чудотворец“ в Ямбол, Сливен и Жеравна.

А сред имениците са секретарят на община Ямбол Кольо Колев, кметът на Кукорево Кольо Дичев, депутатът Николай Пенев, всички, които носят имена като Никола, Кольо, Николай, Николина, Николета, Ненка, Нина, Нино.

Честит празник на всички!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!