Обратно към категорията

Честваме Деня на светите равноапостоли Кирил и Методий

Добавено на: 11.05.2022 08:51
   

На 11 май православната църква чества Деня на Светите равноапостоли Кирил и Методий, създатели и разпространители на първата славянска азбука – глаголицата, обявени за закрилници на Европа и от католическата църква.
В храмовете в цялата страна ще бъде отслужена Света литургия. Днес е и храмовият празник на селата в община Тунджа Каравелово, Миладиновци, Победа и Окоп, които носят имената на равноапостолите.
В Ямбол по повод патронния празник на начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в 11:00 часа ще бъде експонирана изложбата на „Българските букви“ в Културно-информационен център „Безистен“. Събитието е организирано с подкрепата на Община Ямбол.
11 май е празник и на ямболския факултет по техника и технологии. Празникът ще започне в 10 часа в двора на факултета. Ще бъдат връчени наградите от проведените по-рано конкурси и състезания по информатика, за модна илюстрация, по КАД-чертане, кулинарен конкурс и за майсторско управление на автомобил. Вчера беше открита официално и учебната година в докторантското училище към факултета.
Днешният 11 май освен църковен празник на светите равноапостоли Кирил и Методий е и професионален празник на библиотекаря. У нас този ден се отбелязва от 2006 година. По този повод ученици от II клас от начално училище „Проф.Петър Нойков” – Ямбол ще гостуват в библиотеката на народно читалище „Пробуда-1909“ - Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!