Обратно към категорията

Децата на Ботево създават приказка за Деня на детската книга

Добавено на: 05.04.2023 12:18
   

На 04.04.2023г. по повод Международния ден на детската книга НЧ „Хр. Ботев-1928г.” и ОУ „Христо Ботев”, село Ботево проведе инициатива „Приказка измислена и разказана от децата на ОУ Христо Ботев”. Тя е част от местните инициативи, с които читалищата на територията на община „Тунджа“ се включват в празничните прояви, посветени на Деня на Общината – 22 април.

Приказката беше създадена с помощта на „Rory’s Story Cubes”  - Приказните кубчета на Рори,  на които от всяка страна има произволно изображение. Всяко дете трябваше да хвърля три кубчета и с изображенията, които му се паднат, да започне приказката, а всяко следващо дете да продължи историята с ново хвърляне на други три кубчета.

Децата бяха провокирани да проявят въображение и креативност и да измислят част от историята. Не бе никак лесно да се напаснат различните изображения с предходните, но децата бяха изобретателни и успяха. За тях бе предизвикателство и забавление да напишат приказка по този начин и бе ново изживяване, изпълнено със забавни моменти и много смях.

Празникът приключи с лакомства и обещания приказката да продължи, като веднъж седмично ще се събират, за да прибавят нови приключения.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Две брутални убийства потресоха ямболски квартал
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!