Обратно към категорията

"Детска атлетика" подгря втория пробег "Ямбол рън"

Добавено на: 15.04.2022 17:32
   

Семинар и занимание по програмата „Детска атлетика“ се проведоха в Ямбол в петък следобед.

Събитията, част от програмата на „Ямбол рън“, бяха открити от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/.

Лекоатлетическият пробег е организирани от БФЛА, със съдействието на Община Ямбол, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Ямбол и Общински съвет за наркотични вещества - Ямбол.

Лектор на семинара беше Петър Райков, който изнесе три лекции за детската атлетика.

Състезанието на малките лекоатлети събра около 40 деца от Ямбол и се проведе на улица „Г. С. Раковски“ - между сградите на Общината и Народно читалище „Съгласие-1862“.

Енчо Керязов приветства малките състезатели и благодари на БФЛА за шанса Ямбол да бъде част от това изключително събитие: „Пожелавам на всички успех и искам да подчертая, че Ямбол има наистина големи традиции в леката атлетика. Радвам се, че градът ни за втора поредна година е домакин на „Ямбол рън“ и каня всички желаещи да присъстват в неделя в парк „Боровец“, където ще имате възможността да видите едни от най-добрите бегачи в България.“

След края на състезанието младите спортисти бяха наградени с отличителни грамоти от заместник-кмета на община Ямбол Михаил Керемидчиев.

За доброто провеждане на „Детска атлетика“ съдействаха и състезатели от спортните клубове по лека атлетика в град Ямбол.

Припомняме, че на 17 април в 10:00 часа започва лекоатлетическият пробег „Ямбол рън“, част от веригата „Рън България“, който ще се проведе в лесопарк "Боровец".


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!