Обратно към категорията

Дейностите по облагородяване на местност Ормана продължават (ВИДЕО)

Добавено на: 27.08.2020 18:16
   

Община Ямбол продължава дейностите по възстановяване на местност Ормана. Районът е почистен, служители на община Ямбол изградиха две места с пейки и маси, предстои да бъдат монтирани и допълнителни. Използвани са и старите плочи от ремонта на центъра, които не са счупени при тяхното премахване, за да бъде изградена пътека към чешмата. Материалите не са нови, но могат да бъдат използвани. Гражданите на Ямбол ще могат да използват и течаща вода, благодарение на общите усилия на служителите на Община Ямбол и нашия съгражданин Минчо Минчев. Проби от водата са дадени към РЗИ-Ямбол, за да бъде установено дали тя може да бъде използвана и за питейни нужди.

Във връзка с изграждането на спортни игрища за футбол и волейбол служители на ПГЗ „Христо Ботев“ извършват фрезоване на почвата, преди да бъдат затревени с тревна смеска определените за това места.

Припомняме, че до 15 октомври автобусна линия № 11 изпълнява курсове до Ормана всяка събота и неделя.

Ръководството на Община Ямбол отново изказва благодарност за оказаната финансова подкрепа от страна на Държавно горско стопанство „Тунджа” – Ямбол, както и към всички, които се включиха във възстановяването на Ормана със средства или с труд. Кметът на Ямбол Валентин Ревански моли гражданите на Ямбол да бъдат отговорни и да пазят местността чиста!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!