Обратно към категорията

Диана Йорданова посреща юбилей с изложба

Добавено на: 27.07.2020 15:39
   

Отблясъци”. Така е назовала своята юбилейна ретроспективна изложба ямболската художничка Диана Йорданова. Тя ще бъде открита точно на нейния рожден ден – на 29 юни в 17 часа, разбира се, в художествена галерия „Жорж Папазов”.

Диана Йорданова се занимава с живопис. Първата й самостоятелна изложба е преди 30 години - през 1990 г. в Клуба на дейците на културата в Ямбол. Следват самостоятелни изложби в Регионалната библиотека "Г. С. Раковски", в Галерия "Кирил Кръстев" в Ямбол, в Галерия "111" във Варна, в Астрономическа обсерватория – Ямбол, както и участие в колективни изложби в Торино – Италия, в София, Несебър, Сливен, Варна, Габрово, Бургас, в Пренслау – Германия, Текердаг – Турция, Стара Загора, Пловдив, Москва-Русия, Плевен и на много други места.

Нейни картини са притежание на частни колекционери от България, Италия, Германия, Франция, Швейцария, Полша, САЩ, Канада, Русия.

А освен това на Диана Йорданова дължат развитието си и много млади художници от Ямбол, възпитаници на ПГ „Васил Левски“, където тя преподава.

В ретроспективната изложба „Отблясъци“ на Диана Йорданова, посветена на нейната годишнина, ще бъдат показани живописни творби от различни периоди на нейното творчество – както ранни, така и такива, които са създадени специално за изложбата. Експозицията ще може да бъде видяна в залите на галерията до 31 август.

Снимка: Диана Йорданова със съпруга си Петко Йорданов, личен архив


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!