Обратно към категорията

От днес влизат в сила новите цени на водата

Добавено на: 01.01.2020 12:56
   

От днес в Ямболско и Сливенско се въвежда по-висока цена на водата. Това съобщават на сайтовете си водопреносните дружества в двата областни града, позовавайки се на решения на Комисията за енергийно и водно регулиране от 23 декември 2019 година.

Цените за област Ямбол са 1.792 лв. на кубик за доставяне на вода на потребителите и 0.334 лв. на кубик за отвеждане на отпадни води. В област Сливен двете услуги ще се заплащат съответно по 1.812 лв. на кубик и по 0.089лв. на кубик вода. За пречистване на отпадъчните води на битови и приравнените към тях потребители цената е 0.408 лв./м3. Така цената на водата за битовите потребители в Сливенско става 2,77 лв. на кубик с ДДС, като през 2019 година бе 2,62 лева за кубик с ДДС.
По-рано през декември от ръководството на водопреносното дружество в Сливен съобщиха, че се налага увеличение на питейната вода с близо 10-15 процента, заради снабдяването с вода на града и чрез помпени съоръжения и изразходваната за тях ел. енергия. Заради намалелия обем на язовир "Асеновец", от дружеството въведоха алтернативно водоснабдяване чрез три системи в терасата на река Тунджа. Разходите за ток са нараснали и "ВиК - Сливен" имали системни затруднения при изплащането на сумите за консумираната ел. енергия.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Потребители: „Колкото по-мътна е водата, толкова по-висока е цената!”
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!