Обратно към категорията

До 30 юни приемат заявления за отлагане на обучение в първи клас

Добавено на: 30.04.2020 10:13
   

Започва приемът за първи клас в училищата в област Ямбол, съобщават от Регионалното управление на образованието. Информация за приема на ученици в първи клас за учебната 2020/2021 година за всяко населено място в област Ямбол с повече от едно училище може да намерите на сайта на съответната община. Редът и условията за прием на ученици в общинските училища, които са единствени в населеното място, се определят със заповед на директора на училището. Информация за организацията на приема на ученици в първи клас и приема на заявления за всяко отделно училище може да откриете на неговата електронна страница или да получите по телефона от директора на училището.

Предвид епидемиологичната ситуация и въведеното извънредно положение в страната поради разпространението на COVID-19, заявленията може да се подават по електронен път. На сайта на всяко училище се публикуват модел на заявление и редът и начинът за приемането му онлайн.

Списъците с приетите на първо класиране ученици и свободните места ще бъдат обявени на електронните страници на училищата.

Когато здравословното състояние на дете не позволява постъпване в първи клас, задължителното обучение може да се отложи с една учебна година, припомнят още от Регионалното управление на образованието в Ямбол. Решението за отлагане се взема от Регионален екип към Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в срок до 30 юни на календарната година, на основание представени от родителите заявление с придружаващи документи: заявление до директора на РЦПППО-Ямбол /по образец/; протокол от ЛКК, ТЕЛК, НЕЛК; удостоверение за задължително предучилищно образование; други документи с информация за детето, вкл. от консултации и изследвания.

Родителят/настойникът подава заявление за отлагане до директора на РЦПППО-Ямбол на електронен адрес: rcpppo.yambol@abv.bg . Модел на заявлението е наличен на сайта на центъра. Документите може да се изпратят до РЦПППО на хартиен носител с препоръчано писмо или по куриер на адрес: гр. Ямбол, ул. "Стефан Караджа" № 38 или да бъдат представени в деловодството на центъра след отмяна на извънредното положение. На електронен адрес се подава само заявлението, без прикачени документи, тъй като съдържат лични данни.

След получаване на заявлението, членовете на екипа ще се свържат с родителите на децата, за да се уточни начина за събиране на обективна информация.

РЦПППО изразява становище за отлагане на училищното обучение на дете след направена преценка на индивидуалните потребности и възможности. Становището съдържа и конкретни препоръки за включване в дейности за допълнителна подкрепа за личностно развитие и подходяща организация на учебното и неучебно време.

Решението се взема в срок до 30 юни, за което родителите ще бъдат уведомени по имейл или по телефон.  


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!