Обратно към категорията

ДО МЕСЕЦ МАСОВО НАВЛИЗА НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЦИГАРИ

   

Image

След малко повече от месец влиза в сила еврорегламент, който ще забрани съществуващите в момента цигари. Те ще бъдат заменени с такива, които гаснат сами, за да станат тютюневите изделия по-малко пожароопасни.

Новото поколение цигари се произвеждат от специална хартия с ленти, които действат като ограничител на скоростта и забавят гореното Новите цигари вече се появиха на нашия пазар. Цената ще остане същата, уверяват производителите. Крайният срок за разчистване на старите количества обаче притеснява търговците. Пушачите пък смятат, че кампанията е насочена срещу тях.

Какво ще птредставляват тези нови цигари По дължината на хартията ще имат обработени зони, които ще се активират само при всмукване. Ако цигарата се остави сама да гори, стигайки до такава зона, достъпът на кислород се намалява и тя се самозагасява преди да е изгоряла докрай. И все потребителите трябва да знаят, че няма изцяло пожаробезопасна цигара. Невнимателното ползване или изхвърляне на фасовете със сигурност може да предизвика пожар.

След 17 ноември 2011 г. контролът върху изпълнението на стандарта ще упражнява КЗП. За всички цигари, които не съответстват на стандарта, Комисията ще предприема действия по налагане на принудителни административни мерки на нарушителите, вкл. забрана за пускане на пазара, изтегляне от пазара и унищожаване на стоката. На виновните ще се налагат глоби от 5 000 до 10 000 лв.
 

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!