Обратно към категорията

Доброволци на БМЧК засадиха дръвчета по повод Деня на Земята

Добавено на: 23.04.2021 07:21
   

Българският младежки Червен кръст стартира Национална кампания #УмножиДоброто по повод Деня на Земята и във връзка с отбелязване на 100-годишнината на младежката организация.

В гр. Ямбол доброволци на БМЧК-Ямбол засадиха дръвчета - червен дъб, като следваха всички указания за правилно засаждане - спазване на отстояние между дръвчетата, поливане, притъпкване и обезопасяване на всяко дръвче. Младежите се ангажираха занапред да полагат грижи и поливат дръвчетата. На всяко дръвче поставиха специално изработени табелки с логото на БМЧК по повод 100-годишнината. В цялата страна ще бъдат засадени 100 дръвчета от доброволци, служители и приятели на организацията. Целта на кампанията е да насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и също така да призове хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

Доброволците от клуб на БМЧК при СУ“П. Яворов“ гр. Стралджа също се включиха в кампанията, като почистиха градинки и детски площадки в центъра на гр. Стралджа. Събраните отпадъци, изхвърлиха на обозначените за това места.

Името на кампанията #УмножиДоброто е избрано неслучайно и цели да провокира хората чрез доброволчество и благотворителност да потърсят повече начини да участват в дейности за подобряване на благосъстоянието на децата и младите хора и обществото в цялост. Всички дръвчета, които ще бъдат засети, са дарени от Гората.бг


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Как се правят стрели за огъня на Сирни заговезни?
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!