Обратно към категорията

Доброволци помагат в отстраняването на аварии в община Тунджа

Добавено на: 03.07.2024 07:21
Снимки: Facebook "Бояджик - истинският живот на село"
   

Заради проблеми с водоснабдяването в села на община Тунджа, доброволци помагат в отстраняването на аварии. Проблеми има в четири села, като най-тежка е ситуацията в Бояджик. Това стана известно на среща между общинското ръководство и това на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК).

Над 10 дни вода не е влизала изобщо в къщите по високите части на Бояджик, каза кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. В селото живеят постоянно 1300 жители, а лятото достигат близо 1700. Всяка лято безводието е основен проблем на местните хора. След поредната авария, доброволци се включват в отстраняването ѝ.

От ВиК признават, че водопроводите са изключително стари и амортизирани, а кадри не им достигат. Авариите по селата често са в труднодостъпни местности.

„Затова в един момент ни потрябва и жива сила, да помогнат на нашите работници на терен, да може да се ускори подмяната на трасето“, каза инж. Цветан Съйков от ВиК – Ямбол.

С трайното засушаване и изчерпване на водните резервоари, проблемите това лято започнаха по-рано, коментира управителят на ВиК Христина Микуцева.

„Тези проблеми са натрупани с годините, правим всичко за възстановяването на нормалното водоподаване, търсим нови водоизточници“, обясни тя.

Общината ще продължи да предоставя материали и общинска изкопна техника за отстраняване на ВиК авариите, каза кметът на община Тунджа Станчо Ставрев и изказа благодарност към доброволците.Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!