Обратно към категорията

Доброволци раздават хранителни продукти на граждани, включени в патронажната грижа

Добавено на: 10.04.2020 18:12
   

Доброволци от Община Ямбол, общински служители и доброволци от БЧК – Ямбол започнаха поетапно раздаване на остатъчни количества хранителни продукти на лица, допълнително включени в Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане. Списъци на правоимащите лица са предоставени от общинска администрация и са одобрени от Дирекция „Социално подпомагане“-Ямбол /териториално поделение на Агенцията за социално подпомагане/. Включени са общо 92 души, попадащи в обхвата на Проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Ямбол“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (2014 – 2020).

Доброволците приготвят индивидуални хранителни пакети, които се доставят лично на адресите на правоимащите лица. Целта е да се ограничат максимално контактите и струпването на хора във временните пунктове на БЧК.

Доставките включват олио, брашно, ориз, леща, зрял и зелен фасул, спагети, консерви.

Създадената организация е продиктувана от извънредното положение в страната, свързано с превенция на разпространението на COVID – 19. Всяко лице получава и брошура с указания за предпазване от заразяване с коронавирус.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!