Обратно към категорията

Държавата отпусна близо 6 млн. лева за ремонт на пътя между селата Маломир и Коневец в община Тунджа

Добавено на: 18.03.2024 16:41
   

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) отпусна 5 млн. 910 хил. лева за ремонт на критичния пътен участък между селата Маломир и Коневец в община Тунджа. Договорът за финансиране е подписан в петък, съобщи на брифинг пред медиите кметът Станчо Ставрев. 

Очаква се ремонтът да започне до няколко месеца, след като бъде обявена процедура и избран изпълнител, уточни Ставрев. По думите му това е най-големият инфраструктурен обект в историята на общината, за който държавата отпуска целево финансиране.

Кметът на община Тунджа е настоял пред регионалния министър в оставка Андрей Цеков и за ремонт на още два разбити пътни участъка. Единият е през селата Болярско, Бояджик, Гълъбинци, Златари, а другият – през Роза, Ботево, Скалица и Овчи кладенец. 

„С министър Цеков уточнихме, че двата пътя ги разглеждаме заедно. Спешната необходимост от действия от страна на държавата и по двата пътя е неотложна. Тези пътища, макар и некомфортни, поне да станат безопасни“, каза още Ставрев.
Припомняме, че жители тунджанските села Болярско, Бояджик, Гълъбинци и Златари протестираха два пъти миналата седмица, заради лошото състояние на пътя минаващ през населените места.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ямболски изследователи ще покорят връх „Ямбол” на Антарктида
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!