Обратно към категорията

Държавното горско стопанство „Тунджа“ раздаде над 600 дръвчета на ямболци по случай Седмицата на гората

Добавено на: 05.04.2024 15:54
   

Служители на Държавното горско стопанство (ДГС) „Тунджа“ раздадоха на ямболци днес над 600 дръвчета от видовете черен бор, махалебка (дива череша) и обикновен кипарис. Инициативата е по повод Седмицата на гората. На пункта за раздаване в центъра на Ямбол се образува опашка от желаещи да получат дръвчета, видя репортер на БТА.

Седмицата на гората се отбелязва от 1 до 7 април. Тази година е под мотото „Гората е живот и обща отговорност“. „Отговорността, не само наша като служители, а и на всеки един гражданин. С тази инициатива от една страна популяризираме нашата дейност, от друга – разчитаме гражданите да ни помагат в опазването на горите“, каза за БТА заместник-директорът на ДГС „Тунджа“ инж. Галина Мартинова.

Около хиляда декара всяка година залесяват служителите на ДГС „Тунджа“ – предимно тополови култури, червен дъб, цер, благун, каза още Мартинова. „Ние сме първенци по залесяване в Югоизточното държавно предприятие, а и вероятно сред първите и в страната“, подчерта тя.

Лесничейството обхваща територия от 23 хил. хектара в общините Тунджа, Стралджа и Ямбол. През изминалата година на територията на стопанството няма сериозни поражения от пожари в горските масиви, каза още заместник-директорът на ДГС „Тунджа“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!