Обратно към категорията

Единадесет издържаха успешно изпити за водни спасители в Ямбол

Добавено на: 08.06.2021 09:30
   

Приключиха курсовете за „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове” и „Воден спасител на открити водни площи и море”, организирани от БЧК – Ямбол. Заключителният изпит се проведе на 4 юни.

Първата част от изпитите се проведе в учебната зала на Секретариата на Областния съвет на БЧК –Ямбол. Под формата на тест, курсистите трябваше да демонстрират теоретични знания за организацията на водноспасителната дейност; личността, ролята, задълженията и отговорностите на водния спасител; принципите за обезопасяване на водни площи; демонстрации по оказване на първа долекарска помощ при воден инцидент и др.

След това на общинския плувен басейн в ЕГ „Васил Карагьозов” в град Ямбол кандидатите за водни спасители демонстрираха усвоените по време на обученията практически умения: плуване под вода, извличане на удавник, спасителни техники и тактика на спасяване, използване на спасителни средства, трамбовка и др.

Единадесет курсисти се справиха успешно с изпитните нормативи за квалификационната степен „Воден спасител на плувни басейни и водни паркове“, а петима - с нормативните изисквания за квалификационната степен „Воден спасител на открити водни площи и море“.

Бъдещите водни спасители демонстрираха знания и умения пред комисия в състав: Марио Бързачки, гл. експерт в дирекция „Водноспасителната служба” на БЧК - София, Огнян Николов, инструктор по водно спасяване, д-р Георги Манчев, лекар-анестезиолог и Добриела Праматарова, специалист в „Водноспасителна дейност“ в Секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол и председател на комисията.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

60 години любов, разбирателство и подкрепа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!