Обратно към категорията

Единадесет киновечери под звездите на Ямбол с любими български филми

Добавено на: 07.08.2020 13:05
   

Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино в прохладния Градски парк на Ямбол е една чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно.

Тази година любителите на седмото изкуство в града ще преживеят незабравими емоции с обичани и вечни български филми от фонда на Националния филмов център.

Напълно обновеното Лятно кино отваря врати на 14 август, петък, от 21:00 часа, със силно въздействащия и любим на поколения българи филм на режисьора Иван Андонов по романа на Владо Даверов „Вчера". Всяка вечер в сряда, петък и събота, любими актьори от златните класики на българското кино ще радват ямболските зрители – „Войната на таралежите", „Селянинът с колелото", „Сиромашко лято, „Комбина", „Крадецът на праскови", „Таралежите се раждат без бодли", „Господин за един ден", „Куче в чекмедже", „Мъже в командировка". Филмовият летен празник ще завърши на 5 септември, събота, с филма „Оркестър без име", запомнен с култовите си реплики и песни и гледан от над 2 млн. зрители.

Инициатор и организатор на събитието е Община Ямбол. Намерението и желанието на общината е да утвърди Лятното кино в града като ключово място за общоградски събития и прояви, които обогатяват културния живот на града. Входът за всички филми е свободен. Прожекциите през август са с начален час 21:00, а през септември – от 20:30 часа.

Лятното кино бе реновирано и облагородено в началото на месец юли. Старите амортизирани пейки бяха заменени с чисто нови удобни седалки. Прилежащото пространство около киното бе почистено от излишната растителност, мястото е озеленено и облагородено с цветя. Настилката бе почистена и поправена. Оградата и входът на обекта също бяха ремонтирани и освежени. Дейностите бяха извършени от ОП „Паркове и зони за отдих и спорт".

Кметът на Ямбол Валентин Ревански изказва благодарност към всички, които работиха за обновяването на пространството на Лятното кино в Ямбол. "Пожелавам на ямболци незабравими летни спомени с любими български филми", допълни още той.

Подробна информация за програмата на Лятното кино може да бъде видяна на страницата на Община Ямбол www.yambol.bg, както и на официалната фейсбук страница на общината - https://www.facebook.com/yambolofficial, на която ще бъде отразявана всяка евентуална промяна поради влошени метеорологични условия.

Община Ямбол призовава: Спазвайте въведените противоепидемични мерки!


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!