Обратно към категорията

Екологът на Община Болярово гостува на клуб „Млад природолюбител“

Добавено на: 05.04.2023 13:44
   

Екологът на Община Болярово Анна Грозева бе гост днес на клуб „Млад природолюбител“ в Средно училище „Д-р Петър Берон“ по повод Седмицата на гората. В уютната библиотека петокласниците разговаряха с общинския експерт, преподавателката си Събина Тодорова и заместник-директора Любослав Ценов за значението за опазването на околната среда. Споделиха опита си какво трябва да ни е поведението по време на пикник край реката или на разходка в гората, как трябва да реагираме, ако видим нарушител. Разказаха за последните екоинициативи, които са организирали – залесяване с люляк и засаждане на иглика в двора на училището.

Анна Грозева разказа за инициативите, предприети от лесовъдите в общинското звено „Гори“, за обогатяването и опазването на горския фонд. Община Болярово стопанисва над 5 хиляди декара горски фонд, заедно с държавния горски фонд две-трети от територията на общината е гора, обясни Анна Грозева. Освен, че горите са с изключително важно икономическо и социално значение за местните жители, общинското ръководство полага усилия и за предотвратяването на отпадъците и за въвеждането на енергоспестяващи системи. По проект на общинската администрация, който очаква финансиране, се предвижда монтирането на фотоволтаични системи върху покрива и на Средно училище „Д-р Петър Берон“ с цел намаляване на потреблението на електричество и създаване на по-добра и комфортна среда за учениците и учителите.

От името на кмета на общината Христо Христов, който е и заместник-председател на Асоциация общински гори, екологът подари на учениците „Горска христоматия“.

Чрез началника на общинското звено „Гори“ Николай Колев бяха осигурени и книги „Горска азбука“ за библиотеките на шестте читалища в община Болярово.     


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!