Обратно към категорията

Финални занятия от Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм на БЧК – Ямбол

Добавено на: 22.07.2022 09:14
   

С демонстративни занятия завърши обучението на първите 24 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм” на БЧК – Ямбол.
Разпределени в две групи, финалните занятия за децата протекоха в няколко етапа.
През първия етап бе направен задължителният инструктаж за безопасно провеждане.
През втория етап, с помощта на своите треньори, малките възпитаници влязоха в ролята „Специалисти по водна безопасност“ и демонстрираха знания, свързани с правилата за безопасно поведение и контактуване с водата в къщи, на плувния басейн, на плажа.
През третия етап под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха усвоените плувни стилове със и без помощни средства.
За своето старание всички деца получиха грамоти, стикери, образователни книжки „Приятели с водата“, брошури и сладки изкушения с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК.
Специални награди – плувни очила на SPEEDO, световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК, получиха деца за следните категории: „Най-голям напредък в плувните умения“ и „Най-голямо старание по време на занятията“.
Предстои провеждането на финални занятия за 48 деца, стартирали поетапно своето обучение.
За дванадесета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“ за най-малките. Основната цел е изграждане на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.
Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Боян Бонев, треньор и Адриана Желева, воден спасител, които за пореден път спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!