Обратно към категорията

Фолклорът обедини участниците в празника „Всички българи заедно“

Добавено на: 08.09.2022 21:38
   

Над 30 групи и индивидуални изпълнители участваха във фолклорния празник „Всички българи заедно“, който се проведе на 6 септември в с. Победа.

Близо 4 часа на специално обособената сцена в двора на Христо Костов – българин, който от 32 г. живее във Франция, се изявяваха млади и по-зрели изпълнители и любители на българския фолклор.

Формациите, певците и инструменталистите бяха от тунджанските села – Победа, Окоп, Завой, Роза, Овчи кладенец, Бояджик, Маломир, от Ямбол, Сливен, Селиминово и Пирдоп.

Зам.-кметът на община „Тунджа“ Димитър Димитров поздрави всички участници в празника и им честити Съединението.

Време е да бъдем заедно, много години се опитваха да ни разделят по различни показатели, но ние трябва да намерим сили за единение“, обърна се към присъстващите Христо Костов.

Гости на празника бяха и зам.-кметът Татяна Стоева, секретарят на общината Галина Иванова и кметът на с. Победа Димка Панева.

Самодейците от Победа посрещнаха всички гости и участници като домакини - със сладка питка и мед, а финалът на празника постави кръшно българско хоро, на което се хванаха всички желаещи.

Организатори на празника бяха община „Тунджа“, Асоциация Обмен – България – Франция и Българска академия на науките и изкуствата.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Проверка на прокуратурата не посочи виновни за натровените ученици в Дражево
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!