Обратно към категорията

Фондация „Тервелъ“ връчи наградите в конкурса за рисунка, посветен на Трети март

Добавено на: 04.03.2020 07:42
   

Вчера, в ХГ „Жорж Папазов“-Ямбол, фондация „Тервелъ“ връчи наградите на участниците в ученическия конкурс за рисунка на тема България, посветен на националния празник Трети март. Представени са 44 рисунки – 24 в първа възрастова група, 18 – във втора. Общият брой на участниците е 36.

Те бяха оценявани от комисия, съставена от художника Цветан Казанджиев, изкуствоведа Стойка Цингова и художника Кольо Костов. Стойка Цингова подчерта, че за младите художници България е не само красивата природа, но и личностите, и моменти от историята, които са важни и за младите хора, и за формирането на нашата държава. Отличени са рисунките, които са се отличавали с искреност и оригиналност. Някои участници са почерпили вдъхновение от известни художници и техните творби, което естествено, е забелязано от журито, но са интерпретирали темата по свой начин и това е било оценено.

Всички, включили се в конкурса, получиха диплом за участие и книга.

В първа възрастова група – 5-8 клас, на първо място е Ивета Видева от училище „Св. П. Хилендарски“-Елхово; на второ – Елица Николова от школа „Слънце“-Ямбол, на трето – Тодорка Русева, училище „Св. Кл. Охридски“-Ямбол. Има и две поощрителни награди, те са за Тони Иванова – „П. Яворов“- Стралджа и Александра Щилянова – училище „Св. Кл. Охридски“-Ямбол.

Във втора възрастова група – 9-12 клас, на първо място е Деница Стойчева от ПГ „В. Левски“-Ямбол; на второ – Христо Георгиев от ПГЛПЕХТ-Ямбол, на трето – Йорданка Генкова ПГСА „Кольо Фичето“-Ямбол. Поощрителните награди бяха за: Христо Иванов и Дона Андонова от училище „Св. Кл. Охридски“-Ямбол; Велица Колева – Национална художествена гимназия „Д. Добрович“-Сливен.

Рисунката на Деница Стойчева ще бъде на корицата на книгата с отличените есета от трите конкурса на фондацията за есе по повод Трети март през изминалите години, чието издаване предстои. В нея ще намерят място и останалите отличени рисунки.

Източник: delnik.net


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!