Обратно към категорията

Гимназистите в Ямбол и Сливен се връщат в класните стаи

Добавено на: 12.11.2020 08:29
Снимки: Pixabay.com
   

Учениците от 5-ти до 12-ти клас от днес се връщат в класните стаи. Техните училища ще бъдат затворени отново в случай, че в съответната административна област е достигната 14-дневна заболеваемост над 119,9 на 100 хил. души население и 15% отсъстват по причини, свързани с поява на симптоми на COVID-19.

Това засега важи за областите Шумен, Русе, Пазарджик, Пловдив, за 2 гимназии във Видин и за учениците от 6 и 7 клас в София, показа проверка на 999.

В област Ямбол, според информацията от Областния кризисен щаб, като цяло ситуацията в училищата на територията на областта е спокойна с изключение на средното училище в Стралджа и четири училища в град Ямбол. Засега гимназистите се връщат в класните стаи, макар, че картината може и да се промени след часове. След вчерашните 86 случая, днес Единният информационен портал отчита нови 80 случая на заразени с коронавирус в ямболско. В цитирания в заповедта на здравния министър период 4-11 ноември, според който се решава дали децата ще учат в електронна среда, новодиагностицираните в областта са 342-ма, а от началото на пандемията лабораториите са отчели общо 1232 случая на заразени с ковид.

Не е по-различна картината и в област Сливен. Там вчера случаите бяха 61, днес лабораториите отчитат нови 47. През периода 4-11 ноември са новодиагностицирани общо 462-ма, а от началото на пандемията са общо 1857.

В област Сливен също от днес възстановяват присъствените учебни занимания на учениците от гимназиален етап.

3945 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 10 830 PCR теста. Това означава, че положителните проби са 36,4 на сто от всички изследвани.

В София отново има най-много новозаразени - 1116, следва Пловдив с 378 и Варна с 295 положителни проби.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!