Обратно към категорията

Главният прокурор съдейства на затворник от Ямбол за смекчаване на присъда

Добавено на: 18.12.2020 15:33
   

Затворник от Ямбол измени с по-леко наказанието си по одобрено от съда споразумение между защитника му и прокуратурата, благодарение на главния прокурор, научи 999 от Бургаския апелативен съд.

През юли 2017 г. той е бил осъден от ямболския Районен съд на 5 месеца условно лишаване от свобода с изпитателен период от 3 години. Причината същия месец е заловен в паркова алея в Ямбол да шофира товарен автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си 1,8 промила. Присъдата му влиза в сила веднага, защото за това наказание подсъдимият се е договорил предварително с прокуратурата и съдът одобрява постигнатото между тях споразумение. За три месеца е лишен да управлява и моторно превозно средство.

На 14 февруари тази година, преди да му изтече изпитателният срок, шофьорът отново е хванат да шофира в нетрезво състояние – този път автобус на километър след Ямбол в посока Сливен. Кръвната му проба показва, че концентрацията на алкохол в кръвта му е 1.34 на хиляда. Пак успява да постигне споразумение с прокуратурата – този път за ефективно лишаване от свобода за срок от 7 месеца при първоначален сгрог режим, глоба от 750 лв. и отнемане на свидетелството за управление на МПС за година и половина.

Веднага след като съдът издава определение за одобряване на споразумението, обаче, издава ново – за привеждане в сила и на първоначалната присъда, която също да бъде изтърпяна при първоначален строг режим.

Именно това вероятно е причината той да възрази. Главният прокурор пък е поискал възобновяване на наказателното производство, тъй като Законът за изпълнение на наказанията и задържането под стража предвиждал строг режим за по-тежки престъпления. С решение на Бургаския апелативен съд определението на ямболския беше изменено и сега шофьорът ще търпи наказанието си за двете нарушения при общ режим в затвора, тоест ще има право и да работи там.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!