Обратно към категорията

Гостуващата изложба „Огледало на времето: женската красота през вековете“ в Ямбол

Добавено на: 08.03.2022 09:25
   

Прическата, облеклото, аксесоарите – тема, която вълнува жените от най-древни времена. Това е акцентът на гостуващата в Ямбол изложба на Националния археологически институт с музей към Българска академия на науките, която беше открита тази вечер и ще остане до края на март.

Експозицията е озаглавена „Огледало на времето: женската красота през вековете“, а неин куратор е д-р Наталия Иванова. Изложбата включва 28 постера със снимки на археологически находки у нас – от началото на ранножелязната епоха през VI в. пр. Хр. до Късното средновековие. Домакин на изложбата е Регионалният исторически музей в Ямбол, а паната са подредени в Ритуалната зала в града.

Изложбата проследява модните тенденции в дългогодишен 25-вековен период. Както днес, така и в миналото, дамите винаги са ползвали прическата, накитите, дрехите, дори и татуировки, за да привлекат вниманието на мъжката половина от населението, както и да блестят със свой собствен блясък, каза пред репортер на БТА директорът на Ямболския музей д-р Стефан Бакърджиев.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!