Обратно към категорията

Градският Духов оркестър подновява редовните си срещи с публиката

Добавено на: 26.05.2021 17:06
   

Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ - Ямбол отново ще свири за жителите и гостите на града. Първият от поредицата концерти ще бъде на 3 юни. Следващите ще се състоят на 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 и 26 юни. Всички концерти ще започват в 19:00 часа и ще се проведат в Малкия розариум, в Градския парк.

Музикантите ще зарадват любителите на хубавата музика и през месец септември.

Културните събития са подарък и са изцяло финансирани от нашия съгражданин Сашо Дончев по повод предстоящия празник на град Ямбол. Господин Дончев подари и ново сценично облекло на всички музиканти. Община Ямбол изказва благодарност, затова, че той отново e решил да помага на нашия град.

Духовият оркестър винаги е бил неизменна част от основните събития на град Ямбол - развлекателни и официални. Свирейки джаз, традиционни маршове, латино, шлагерна музика, филмова музика и други музикални стилове, той създава настроение на всички жители и гости на Ямбол, още от самото си създаване през 1967 година.

През 1992 година оркестърът получава голямо признание – удостоен е със Златна значка на Съюза на музикалните дейци в България.

През 2017 година Духовият оркестър получи наградата на името на Жорж Папазов по повод петдесетата годишнина от създаването му.

Ръководител на музикалната формация от 2009 година е диригентът маестро Васил Шейтанов, а в момента в Духовия оркестър свирят 14 музиканти.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!